AKTUALNOŚCI Z życia szkoły

CKZiU w Garden Gourmet Young Culinary Cup 2023

28LIS

Trzeciego listopada w Bielsku-Białej odbył się ogólnopolski półfinał konkursu gastronomicznego Garden Gourmet Young Culinary Cup 2023, do którego, po wcześniejszych eliminacjach, zakwalifikowało się pięć najlepszych zespołów z południowej Polski a wśród nich uczennice naszego Centrum – Ewa Grabka i Nicol Brudniok z klasy II ŻH5.
Konkurs promował kuchnię wegetariańską ,a przedstawiciele organizatora firmy Nestle oraz szefowie kuchni wchodzący w skład jury byli pod wrażeniem kreatywności i wykorzystanych technik kulinarnych wszystkich uczestników.
Tego typu konkursy pokazują, że młodzi kucharze mają wiele do zaoferowania na gastronomicznej scenie. Mam nadzieję, że tego typu wydarzenia staną się częstym punktem w naszym kalendarzu i będą służyły rozwojowi i promocji lokalnych talentów sztuki kulinarnej.

 

Skip to content