Odkrywanie nowych miejsc gastronomicznych to nie tylko przyjemność dla podniebienia, ale również wyjątkowa okazja do zdobycia cennego doświadczenia dla przyszłych kucharzy i restauratorów. W ostatnim czasie uczennice grupy gastronomicznej z klasy 5 ŻHO5 wraz z p. Moniką Szczepańską miały okazję odwiedzić dopiero co otwartą restaurację Tre Amici w Będzinie. W nowoczesnym wnętrzu restauracji panuje niepowtarzalna atmosfera elegancji, jednocześnie emanująca wyjątkowym ciepłem i gościnnością.
Podczas rozmowy z właścicielami restauracji Tre Amici uczennice mogły poznać wszystkie tajniki otwierania restauracji i zarządzania nią oraz pracy profesjonalnego kucharza i kelnera. Dowiedziały się, jak przygotowywane są potrawy, jak planuje się menu, a także jak dbać o najmniejsze szczegóły, aby cała restauracja działała jak dobrze naoliwiona maszyna. Była to także wspaniała okazja do zadawania pytań i zgłębiania wiedzy na temat oczekiwań wobec pracowników i warunków zatrudnienia.
Wizyta w nowo otwartej restauracji była dla uczennic inspirującą lekcją. Każda z nich mogła zobaczyć, jak ważna jest dbałość o szczegóły i wysoką jakość produktów oraz jak dużo pasji i zaangażowania trzeba włożyć w tworzenie dobrej restauracji.
Dziękujemy właścicielom Tre Amici za gościnę i poświęcony czas.