AKTUALNOŚCI Z życia szkoły

„Uczniowskie Inspiracje Kulinarne”

26MAR

W dniu 23 marca 2021 r w pracowni gastronomicznej formie  on-line                                      w naszej szkole przeprowadzono wojewódzki  konkurs: „Uczniowskie Inspiracje Kulinarne” organizowany przez  Centrum Kształcenia Zawodowego  i Ustawicznego w  Sosnowcu.

Uczestniczkami konkursu były uczennice klasy 3 TŻ: Aleksandra Gnerich i Dorota Banasiak. Jako pracę konkursową wykonały przystawkę :Dufiny ziemniaczane z musem z kiszonej kapusty i oliwą koperkową oraz danie  zasadnicze :Wegański burger ziemniaczany z salsą pomidorową.

Uczennice przygotowywały się do konkursu  pod opieką nauczycieli: Danuty Prorok i Macieja Wnętrzaka.

Efekty ich pracy możecie zobaczyć na zdjęciach i filmiku wykonanych przez uczennice  klasy 4 TLR  Julię Walus i Weronikę Wołczak.